Kongresi

Hrvatsko Društvo za Vaskularnu Kirurgiju
Stručno društvo HLZ-a

Pod pokroviteljstvom:

Godišnji kongres Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 10. – 12. 9.2020., ponovo u Amadria Park, Conference Park u Opatiji

  www.vascularsurgery-croatia2020.com

 

Cijenjeni kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

čast mi je i zadovoljstvo najaviti Vam i pozvati Vas na Godišnji kongres Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 10. – 12. 9. 2020., ponovo u Amadria Park, Conference Park u Opatiji uz sudjelovanje vaskularnih kirurga iz Hrvatske te renomiranih gostiju iz inozemstva.

Također želim najaviti, uzimajući u obzir razvoj vaskularne kirurgije i vaskularne medicine, kako će na Kongresu sudjelovati i kolege s kojima svakodnevno surađujemo u raznim područjima vaskularne medicine, a na dobrobit naših bolesnika: intervencijski radiolozi, kardiolozi, kardijalni kirurzi, anesteziolozi, neurolozi, klinički farmakolozi i flebolozi.

U stručnom dijelu obuhvatit ćemo najinteresantnije i najaktualnije teme iz vaskularne medicine, kirurško i endovaskularno liječenje aneurizmi torakalne i abdomnalne aorte, hibridne postupke u vaskularnoj medicini, kirurško i endovaskularno liječenje karotidnih arterija i periferne arterijske bolesti, medikamentozno i endovaskularno liječenje venskih tromboza, endovensko liječenje vena te suvremeni multidisciplinarni pristup liječenje kroničnih rana.

Također nastavljamo i s novim područjem u vaskularnoj medicini – kliničkom nutricijom koja sve više ima istaknuto mjesto u liječenju raznih profila naših bolesnika.

Odabrane teme zahtijevaju multidisciplinarni pristup liječenju i suradnju vaskularnih kirurga, intervencijskih radiologa, kardiologa, kardijalnih kirurga, neurologa, dermatologa, kliničkih farmakologa, liječnika opće medicine te ostalih specijalizacija.

Naravno, nastavljamo i s dodjelom nagrada za najbolje prezentacije mladih znanstvenika kako bi ih ohrabrili i potaknuli njihovu daljnju edukaciju u vaskularnoj medicini.

Posebnu vrijednost našim stručnim skupovima daju brojne i izrazito kvalitetne prezentacije u sklopu organizacije Simpozija Hrvatskog društva medicinskih sestara i tehničara vaskularne kirurgije. Društvo svojim djelovanjem oplemenjuje i potiče daljnju edukaciju svih profila zdravstvenih djelatnika u skrbi naših bolesnika.

Vidimo se u travnju u Opatiji!

Prof. dr. sc. Miljenko Kovačević, dr. med.                                                           Linda Čendak Božunović, mag. med. tech.

Predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa                                                  Predsjednica Simpozija medicinskih sestara i tehničara vaskularne kirurgije

Predsjednik Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a                       Predsjednica HDMSTVK