Kongresi

Hrvatsko Društvo za Vaskularnu Kirurgiju
Stručno društvo HLZ-a

Pod pokroviteljstvom:

Godišnji kongres hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju. Opatija 23-25.05.2019.

Cijenjeni kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

čast mi je i zadovoljstvo najaviti vam Godišnji kongres Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem i Kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara i tehničara vaskularne kirurgije, koji se održava od 23. do 25. svibnja 2019. godine u Opatiji, uz sudjelovanje vaskularnih

kirurga iz Hrvatske te renomiranih gostiju iz inozemstva. Posebno želim istaknuti da, uz sudjelovanje kolegica i kolega iz Hrvatske, na Kongresu aktivno sudjeluje niz gostiju iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Italije, Poljske, Njemačke i Austrije. Uz renomirane kolege iz Hrvatske i inozemstva, svoj stručni skup će održati i medicinske sestre i tehničari vaskularne kirurgije s kojima svakodnevno surađujemo i dijelimo lijepe i teške trenutke u skrbi za naše bolesnike.

U stručnom dijelu obuhvatit ćemo najinteresantnije i najaktualnije teme iz vaskularne medicine, kirurško i endovaskularno liječenje torakalne i abdominalne aorte te visceralnih aneurizmi. Tema je i medikamentozno i endovaskularno liječenje periferne arterijske bolesti, venskih tromboza, endovensko liječenje proširenih vena te suvremeni multidisciplinarni pristup liječenju kroničnih rana.

Također želimo obuhvatiti i značajne teme liječenja aterosklerotskih promjena supraaortalnih grana te otvoriti temu kliničke nutricije u vaskularnoj medicini. Odabrane teme zahtijevaju multidisciplinarni pristup liječenju i suradnji liječnika opće medicine, vaskularnih kirurga, intervencijskih radiologa, kardiologa, kardijalnih kirurga, anaesteziologa, neurologa, dermatologa, kliničkih farmakologa te ostalih specijalizacija.

Sve informacije vezane uz Stručni programregistraciju sudjelovanjaprijavu sažetaka i rezervacija smještaja možete pogledati na Kongresnoj web stranici –

 

Kopiraj link u tražilicu:

https://corporate.btravel.pro/en/congresses/hdvk2019

 

 

 

VAŽNI DATUMI I ROKOVI

Održavanje Kongresa: 23. – 25. svibnja 2019.

Rok za slanje sažetaka: 6. travnja 2019.

Rok za prihvaćanje sažetaka: 20. travnja 2019.

Rok za nižu kotizaciju: 10. travnja 2019.

Rok za rezervaciju smještaja: 23. travnja 2019.

Posebno želim najaviti i nagrade za najbolje prezentacije mladih znanstvenika, kako bismo ih ohrabrili i potaknuli njihovu daljnju edukaciju u vaskularnoj medicini.

Za sva dodatna pitanja i daljnje aktivnosti, budite slobodni obratiti se našoj kongresnoj agenciji BTravel d.o.o. iz Zagreba, kontakt osoba ispred je Goran Grbić, goran.grbic@btravel.pro, 099 492 6679.

Vidimo se u svibnju u Opatiji!

Prof. dr. sc. Miljenko Kovačević, dr. med.

Predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa i

predsjednik Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a