Novosti

Hrvatsko Društvo za Vaskularnu Kirurgiju
Stručno društvo HLZ-a

Pod pokroviteljstvom:

Opatija 12. i 13. svibanj 2018.g.

Cijenjene kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji,

čast mi je i zadovoljstvo najaviti Vam Godišnji sastanak/sim­pozij Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem i Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske i medicinskih sestara vaskularne kirurgije, koji se održava 12. i 13. svibnja 2018. u Opatiji uz sudjelovanje vaskularnih kirurga iz Hrvatske te renomiranih gostiju iz in­ozemstva.

Uz renomirane kolege iz Hrvatske i inozemstva, na Sim­poziju će sudjelovati i medicinske sestre i tehničari s kojima svakodnevno surađujemo i dijelimo lijepe i teške trenutke u skrbi za naše bolesnike.

U stručnom dijelu obuhvatit ćemo najinteresantnije i najaktualnije teme iz vaskularne medicine, kirurško i en­dovaskularno liječenje mezenterijalne ishemije, kirurško i endovaskularno liječenje periferne arterijske bolesti, medikamentozno i endovaskularno liječenje venskih tromboza, endovensko liječenje proširenih vena te suvremeni multidis­ciplinarni pristup liječenje kroničnih rana.

Odabrane teme zahtijevaju multidisciplinarni pristup liječenju i suradnju liječnika opće medicine, vaskularnih kirurga, intervencijskih radiologa, dermatologa, kliničkih farmakologa te ostalih specijalizacija.

Naravno, posebno želim najaviti i nagrade za najbolje prezentacije mladih znanstvenika kako bi ih ohrabrili i po­taknuli njihovu daljnju edukaciju u vaskularnoj medicini.

Vidimo se u Opatiji!

Prof. dr. sc. Miljenko Kovačević, dr. med.

Predsjednik Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a

 

Detaljne informacije na:                http://btravel.pro/hr/kongresi/2018/hdvk2018