Za liječnike

Hrvatsko Društvo za Vaskularnu Kirurgiju
Stručno društvo HLZ-a

Pod pokroviteljstvom:

Hrvatsko društvo za vaskularnu kirurgiju kao stručno društvo HLZ-a obvezno je držati se propisa koji se odnose na sva stručna društva. Da bi netko bio redoviti član stručnog društva, prvo se mora učlaniti u HLZ. Iako HDVK za svoje članstvno ne propisuje novčanu naknadu svi članovi HDVK-a da bi bili redoviti članovi moraju uplatiti članarinu za HLZ.

Članarina za HLZ iznosi 200.00 kuna te uključuje pretplatu za liječnički vijesnik.

PRAVILNIK O RADU STRUČNOG DRUŠTVA HRVATSKOGA LIJEČNIČKOG ZBORA

Članak 7.

(1) Članstvo u Stručnom društvu može biti redovito, pridruženo i počasno.
(2) Redovitim članom Stručnoga društva može postati liječnik iz zemlje i inozemstva (doktor medicine i doktor dentalne medicine) koji je ujedno i član krovne udruge – Hrvatskoga liječničkog zbora.

Smjernice za liječenje stenoze karotidne arterije (hrvatske) 2017.

 

https://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/lijecnicki-vjesnik/smjernice-za-lijecenje-stenoze-karotidne-arterije/

HDVK Novosti

Pogledaj sve novosti

Opatija 12. i 13. svibanj 2018.g.

Cijenjene kolegice i kolege, dame i gospodo, dragi prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo najaviti Vam Godišnji sastanak/sim­pozij Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem i Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske i medicinskih sestara vaskularne kirurgije, koji se održava 12. i 13. svibnja 2018. u Opatiji uz sudjelovanje vaskularnih kirurga iz Hrvatske te renomiranih gostiju iz in­ozemstva. Uz renomirane kolege iz Hrvatske i inozemstva, na Sim­poziju će sudjelovati i medicinske sestre i tehničari s kojima svakodnevno surađujemo i dijelimo lijepe i teške trenutke u skrbi za naše bolesnike. U stručnom dijelu obuhvatit ćemo najinteresantnije i najaktualnije teme iz vaskularne medicine, kirurško i en­dovaskularno liječenje mezenterijalne ishemije, kirurško i endovaskularno liječenje periferne arterijske bolesti, medikamentozno i endovaskularno liječenje venskih tromboza, endovensko liječenje proširenih vena te suvremeni multidis­ciplinarni pristup liječenje kroničnih rana. Odabrane teme zahtijevaju multidisciplinarni pristup liječenju i suradnju liječnika opće medicine, vaskularnih kirurga, intervencijskih radiologa, dermatologa, kliničkih farmakologa te ostalih specijalizacija. Naravno, posebno želim najaviti i nagrade za najbolje prezentacije mladih znanstvenika kako bi ih ohrabrili i po­taknuli njihovu daljnju edukaciju u vaskularnoj medicini. Vidimo se u Opatiji! Prof. dr. sc. Miljenko Kovačević, dr. med. Predsjednik Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a

Saznajte više